Keresés ebben a blogban

2014. december 13., szombat

Majonézes lilakáposzta saláta

Párom édesanyjánál ettem először, és a kedvenc salátám lett. Megosztom Veletek is a receptet:

hozzávalók / 4 adag
1 kisebb fej lilakáposzta
1 kisebb fej lilahagyma (ha szereted, lehet nagyobb fej is)
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 ek ecet
ízlés szerint só
3 dl tejföl vagy natúr joghurt
ízlés szerint majonéz

elkészítés
1. Vágjuk a káposztát vékony szeletekre, és a hagymát is, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Sózzuk be ízlés szerint. (Én kb. 3/4 kávéskanállal tettem.)
2. Keverjük jól össze az ecetet is hozzáadva.
3. Hagyjuk állni lefedve hűvős helyen másnapig.
4. Másnap a tejfölt vagy joghurtot keverjük ki a majonézzel, és öntsük a káposztánkra. Már készen is vagyunk. Jó állni hagyni pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése