Keresés ebben a blogban

2014. december 9., kedd

Gluténmentes képviselőfánk

A kislányom örök kedvence a képviselőfánk. Megleptem vele...
A recept a Glutenix receptfüzetből származik.
Hozzávalók 12 kisebb fánkhoz:
1dl víz
50g margarin
50g Glutenix Fehér kenyér lisztkeverék
1tk só
1tk cukor
2 tojás
Elkészítés: A vizet feltesszük melegedni. Ha fellfort hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük a tűzön, amíg az el nem válik az edény falától. (Kicsit sütjük, de nem barnítjuk meg, ettől égetett tészta). A tűzről levéve belekeverünk 2 tojást, és ha szükséges annyi vizet, hogy krumplipürészerű tésztát kapjuk. Kanállal diónyi kupacokat teszünk a szilikonlapra. Előmelegített sütőben 200fokon sütjük kb 20 percig, majd 150fokon ameddig a tészta belseje is átsül. Ez változó, kb. 15-30 perc. Akkor jó a tészta, ha a repedések is aranybarna színűek lesznek.
Krém: Én most Dr. Oetker házi krémes krémposrt használtam, időhiány miatt, de ha valakit érdekel, leírom az eredeti krémet is... :-)
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése