Keresés ebben a blogban

2014. december 13., szombat

Gluténmentes almás kevert

Gondoltam lesz aki örül ennek az egyszerű kis sütireceptnek, mivel akár előző nap is megsüthető, és puha marad.

Hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg alma (reszelt savanyú)
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg Schar mix
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fahéj ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés

  1. Az almát  nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Összekeverjük a reszelt almát a cukorral, a tojásokkal, a napraforgó olajjal.
  3. Belekeverjük a lisztet, melyben elkeverjük a szódabikarbónát, majd végül a fahéjat is a tésztába forgatjuk.
  4. A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbűig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • Fotó hamarosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése