Mivel nem kell bele semmi térfogatnövelő szer, így szinte bármilyen liszttel elkészíthető, sőt nyírfacukrot(xilitel) is bátran használhatsz, az előző ok miatt.
Én készítettem már gluténmentes lisztből, teljes kiőrlésűből, simából, és mind nagyon jól sikerült.
A képen a gluténmentes változat látható :-))
Hozzávalók:
25dkg liszt
4 tojás
250ml tej
12dkg olvasztott margarin
1 ek cukor vagy xilit
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgákat keverjük össze az olvasztott margarinnal, a cukorral, a tejjel.
Most keverjük hozzá a lisztet. Az egészet keverjük ki a robotgéppel.
Verjük fel a tojáshabot. Laza mozdulatokkal keverjük hozzá a lisztes masszához.
Most már süthetjük is.
Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése