Keresés ebben a blogban

2012. július 9., hétfő

Bundás virsli

A mai ebéd a meleg miatt nem lett háromfogásos. A nagyfiam, miután közöltem a menüt, kijelentette, hogy akkor ő csak sima virslit kér. Hát nekem jó... Aztán kisültek az első dundi falatkák. Jött a lánykám kóstolóért, amiből egy falatot vitt a tesónak is. Két pillanat múlva kiszólt a gyerkőc a szobából:  Anya! Nekem is jó lesz ez a fajta, ne fáradj azzal hogy kétfélét sütögetsz. Jó mi! Csak hogy nekem könnyebb legyen...Egyem a szívét! :-))
És akkor a recept:

Hozzávalók 4 személyre:

8 db virsli
60g liszt (nálam ez gluténmentes Glutenix Alfa mix volt )
kb.100ml víz vagy víz+tej (ha sima lisztet használsz, először csak 50-60ml vizet önts bele, és a többit csak ha kell)
1 csipet só
1ek étolaj (lehet kevesebb is ha sima liszttel dolgoztok)
1/2 kk. szárított petrezselyem
ízlés szeritnt bors

Elkészítése:

A hozzávalókból készíts sűrű palacsintatésztát. (Ha gluténmentes lisztet használsz, és nem sütöd azonnal, akkor lehet, hogy még kell hozzá víz sütés előtt, mert ezek a fajta lisztek több folyadékot szívnak fel.)
A virsliket forgasd bele lisztbe, hogy jobban tapadjon rá a tészta. Forgasd bele a masszába, és forró olajban süsd szép pirosra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése