Hozzávalók 6db-hoz:
25dkg Shar Mix B
1/2 teáskanál só (nálunk Himalája só)
3g étolaj (nálunk olívaolaj)
250ml langyos víz
8g friss Budafoki élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan keverjük ki fakanállal.
Kenjünk ki olajjal egy 8 db-os amerikai fánk-sütőformát. A masszából olajos kézzel fomáljunk 6 db gombócot. Formázzuk meg szép kerekre őket. Hagyjuk kelni a zsemléket kb. 35-40 percig. Akkor jó, ha szépen kifeszül a tészta, és kb. a háromszorosára kelt.
Sütőtől függő hőfokon süssük világosbarnára.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, kenjük meg napraforgó olajjal, és takarjuk le konyharuhával. Kb 5 perc múlva, ha kicsit hűltek a zsemlék, vegyük ki őket a formákból, és teljes kihűlésig tekerjük bele konyharuhába. Ha ezt nem tesszük, nem puhulnak vissza a zsemlék. Az olaj azért kell a végén, mert szép aranybarna színt ad a zsemléknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése