Keresés ebben a blogban

2013. január 24., csütörtök

GM feketeerdő torta

A lányom szülinapjára készült ez a torta. Nagyon mutatós, könnyű elkészíteni, és igazán finoma  meghívott kis vendégek szerint is...:-)
Próbáljátok ki, megéri! :-)
A recept innen származik, csak gluténmentesítettem: http://www.nosalty.hu/recept/feketeerdo-torta-beccatol

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 6 tojás
  • 3 ek víz
  • 8 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek rizsliszt vagy kukoricaliszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek keserű kakópor
  • 1/2 cs sütőpor
Meggyes krém:
  • 1 ü. magozott meggybefőtt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1-2 ek cukor
  • csipet fahéj
Tetejére:

3,5 dl Hulala tejszín
  • csokiforgács, csokireszelék
Elkészítés:

Piskótát sütünk: 6 tojássárgáját felverünk  3 ek vízzel és 4 ek cukorral. 6 tojásfehérjét felverünk 1 csipet sóval és 4 ek cukorral és egy cs. 1 vaníliás cukorral. Egy tálba teszünk fél cs sütőport, 5 ek lisztet, 2 ek étkezési keményítőt, 2 ek keserű kakaóport; összekeverjük.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy  fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tegyük, és 5 perc múlva vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig süssük.
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk, de ugyanúgy készül, mint a mezei puding.) Összekeverjük a meggyel és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és betöltjük a tölteléket, méghozzá úgy, hogy az alsó lapra belülről kifelé haladva körökben tesszük a meggytölteléket, és a tejszínt, a 2. lapra pedig pont fordítva, a tejszínnel kezdek, és kifelé haladva meggytölteléket teszek, szintén kör alakban (mint a céltábla). Ezt azért így, hogy szeletelésnél sakktábla mintázatot adjon ki. A meggyeset kiskanállal rakosgassuk rá, a tejszínt meg habzsákból is nyomhatjuk. (Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.)
A tetejét osszuk 12 részre, habrózsákat nyomjunk rá. 12 szem meggyet vegyünk ki a befőttesüvegből, jól csepegtessük le.
A tetejére: durva reszelővel reszeljünk csokit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése