Ezt próbáljátok ki!
Többször sütöttem már ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom kis tortát. Bátran ajánlom kezdő kuktáknak is! :-))
Hozzávalók a tésztához:
· 4 tojás fehérje
· 120 g cukor
· 300 g darált mandula
Krémhez:
· 4 tojás sárgája
· 30 g keményítő
· 2 dl tej
· 200 g vaj felkockázva
· kb. 8-10 dkg porcukor
· 1 tk vanília kivonat
A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd forgassuk bele a darált mandulát. A tojás nagyságától függően (itt a galambtojás nagyságú hiper-szupermárketesre gondolok) lehet hogy elég a 250g is.
Én ezután a tortasütő formám kivehető lapját kiolajozom, végok rá sütőpapírt, és a masszát két részletben kisütöm, 160-180 fokon, kb. 15-20percig. Az állagtól ne tessék megijedni. Jó lesz az…J
A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vanília kivonatot és felfőzzük. (pudingszerűnek kell lennie) Vegyük le a tűzről, és még melegen adjuk hozzá a darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
Kihűlés után töltsük meg a két lap közé, és a torta tetejére töltsük be a krémet.
Legjobb ha áll a süti pár órát, de nekünk ez néha nem jön össze… ;-))
Nagyon-nagyon finom!
A teljesség kedvéért a recept innen származik: http://balhetterem.blogspot.hu/2012/06/sved-mandulatorta-ikea.html
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése