Keresés ebben a blogban

2014. május 17., szombat

Svéd mandulatorta. Gluténmentes!

Ezt próbáljátok ki!

Többször sütöttem már ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom kis tortát. Bátran ajánlom kezdő kuktáknak is! :-))

Hozzávalók a tésztához:

·         4 tojás fehérje
·         120 g cukor
·         300 g darált mandula

Krémhez:
·         4 tojás sárgája
·         30 g keményítő
·         2 dl tej
·         200 g vaj felkockázva
·         kb. 8-10 dkg porcukor
·         1 tk vanília kivonat
A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd forgassuk bele a darált mandulát. A tojás nagyságától függően (itt a galambtojás nagyságú hiper-szupermárketesre gondolok) lehet hogy elég a 250g is.
Én ezután a tortasütő formám kivehető lapját kiolajozom, végok rá sütőpapírt, és a masszát két részletben kisütöm, 160-180 fokon, kb. 15-20percig. Az állagtól ne tessék megijedni. Jó lesz az…J
A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vanília kivonatot és felfőzzük. (pudingszerűnek kell lennie) Vegyük le a tűzről, és még melegen adjuk hozzá a darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
Kihűlés után töltsük meg a két lap közé, és a torta tetejére töltsük be a krémet.
Legjobb ha áll a süti pár órát, de nekünk ez néha nem jön össze… ;-))
Nagyon-nagyon finom!
A teljesség kedvéért a recept innen származik: http://balhetterem.blogspot.hu/2012/06/sved-mandulatorta-ikea.html

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése